Teknika fotografimi – Koha e shkrepjes!

teknika_fotografimi_ecaty_com_koha_e_shkrepjes

Jemi pra në takimin e radhës këtu në ecaty.com me teknika fotografimi që ju servirim çdo të martë, aspektet teknike që do t’ju ndihmojnë të fotografoni si profesionistë të vërtetë.Na ndiqni shpesh dhe do të zbuloni artikuj gjithnjë e më interesantë dhe më interesant është dhe fakti që i keni të gjitha në shqip….

Një nga aspektet më të pëlqyera të fotografisë profesionale është patjetër koha e shkrepjes. Koha e shkrepjes ju jep mundësinë të ngadalsoni kohën ose ta kapni atë me një pjesë të sekondit.

Sipas situatave të ndryshme, një pamje realizohet shumë ngadalë ose shumë shpejt aq sa edhe syri i njeriut nuk arrin ta kapë lëvizjen.
Pra për të fotografuar subjekte të ndryshëm në rrethana të ndryshme, ne duhet të përcaktojmë kohën e  shkrepjes…dhe sipas rastit duhet të jetë në vlerën e duhur për të fotografuar në mënyrën që dëshirojmë.

shpërdajeni artikullin në një nga rrjetet sociale të treguara dhe menjëherë do t’ju hapet vijimi i artikullit – faleminderit për mirëkuptimin!

[sociallocker]

Luani me shpejtësinë e shkrepjes dhe do të mund të krijoni imazhe fantastike.

Përdorni një shpejtësi të ulët për të fotografuar panorama dhe objekte që nuk lëvizin(ose edhe që lëvizin por nuk ju duhen objektet levizëse por vetëm efekti që mund të krijojnë)

Përdorni një shpejtësi të lartë(nga 1/500 dhe më lart) për të fotografuar subjekte në lëvizje dhe do të kapni MOMENTIN që në shumë raste është ai që bën ndryshimin midis në foto të arrirë dhe një foto të shkepur pa vlerë.

Duke kombinuar një shpejtësi të lartë shkrepjeje me një lente të gjatë(teleobiektiv) ju do të jeni në zemër të aksionit(zakonisht sportiv : p.sh pritja e topit nga portieri etj)

 

 

[/sociallocker]

Lini një Përgjigje