Connect with us

Programe

Free Movie Subtitler – bashkangjisni titrat në video në mënyrë të përhershme!

subtitles-titra_te_bashkangjitura

Kush shikon shpesh filma, seri televizive ose shumë më thjeshtë, video të çfarëdolloji në gjuhë të huaj, me siguri që përdor edhe titrat për ta kuptuar më thjeshtë filmin(natyrisht në ato raste kur nuk përfshihet një dublim me zë në gjuhën që ju nevojitet).

Pjesa më e madhe e programeve për të parë video(video player), ju mundëson të shihni titrat vetëm duke i zgjedhur ose duke i tërhequr në program titrat në formatin SRT por kjo gjë është  e mundur vetëm nëse i shikoni këto video nga kompjuteri juaj.

Problemi lind nëse doni ti shikoni po këto filma në DVD-player. Kuptohet që me dvd-në nuk keni mundësinë të vendosni titra.

Pra do thoni ju si mund tja bëni që ti shikoni këto video me titra edhe në dvd-player?

Fare e thjeshtë; zgjidhja e këtij problemi e ka emrin Free Movie Subtitler!

Bëhet fjalë në fakt për një program(software) komplet falas dhe enkas për sisteme operative Windows(32-bit ose 64-bit)
që me pak klik do ju mundësojë…
për të lexuar vijimin e artikullit, shpërndajeni në një nga rrjetet sociale të treguara dhe menjëherë do t’ju hapet vijimi i artikullit!

[sociallocker]

ngjitjen ose mbivendosjen e titrave direkt mbi videon tuaj.
Pra do ti bëjë një bashkim të titrave me videon dhe ju mjafton pastaj ta digjni(masterizoni-burn) në disk dvd dhe mund ta shikoni pastaj pa probleme me titrat që keni vendosur.
Për ta bërë këtë gjë programi ka pak hapa të thjeshtë për të ndjekur.
Ju mjafton të gjeni ku e keni vendosur videon në kompjuterin tuaj me anë të menusë Open your movie file në programin e përmendur, pastaj te gjeni e të zgjidhni titrat nga menuja Open your subtitles files dhe pasi ti keni gjetur të klikoni në  Apply Subtitles dhe prisni derisa programi të bëjë të gjithë punën dukë ju treguar përparimin me një tregues pamor. Kur të jetë kompletuar programi ka mbaruar punën e tij.
movie_video_program_falas
Por kujdes nëse p.sh keni një film të ndarë në dy pjesë dhe titrat me gjatësinë e të dyja pjesëve bashkë atëherë do të jetë e pamundur për programin ti aplikojë këtë bashkangjitje. Do tju duhet të bashkoni dy videot me një program enkas për këtë gjë dhe pas kësaj të bëni bashkangjitjen e titrave.
 

Shkarko Programin Falas | Free Movie Subtitler

 

[/sociallocker]

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Programe

Imagecool – një program që përpunon 500 formate të ndryshme imazhesh

imagecool_modifikon_dhe_konverton_500_formate_imazhesh_ecat_com

Me teknologjinë e avancuar, shumë programe të reja janë vënë në dispozicion të përdoruesve që i nevojiten. Krahas programeve me pagesë që bëjnë disi më mirë punën, ka edhe programe komplet falas që do t’ju bënin po të njëjtën punë në të njëjtën mënyrë ose përafërsisht me programet më të famshme që përdoren për të njëjtin motiv.

Shumica e programeve që i prezantohen publikut si programe të lira, falas, zakonisht janë programe pak të limituar në krahasim me versionet e tjera konkurrente apo me pagesë.

Ky nuk është rasti i ImageCool. Pasi ky program arrin të modifikojë plot 500 formate imazhesh. Kjo gjë e bën ImageCool, një program të denjë për konkurrencë edhe kundrejt disa programeve shumë të shtrenjta e me famë.

ImageCool është një program FALAS(freeware) dhe mund ta përdorni pa problem në të gjitha sistemet operative të Windows, qofshin këto 32-bit apo 64-bit dhe ju lejon të shihni, modifikoni dhe të konvertoni foto dhe imazhe me formate(tipe) të ndryshme si p.sh BMP, GIF, PDF, JPG, PNG, WBMP, EMF, TGA,TIF, WMF dhe ICO.

Ky program(software) ju mundëson shikimin dhe konvertimin midis të gjitha këtyre formateve.

Si të mos mjaftonte, ofron dhe mundësinë për të aplikuar filtra dhe efekte të ndryshëm duke zgjedhur midis 50 filtra të ndryshëm dhe të “preni” imazhet për ti përshtatur sipas dëshirës ose edhe ti mbivendosni një firmë(watermark) në imazh.

Pamja kryesore e ImageCool, është e ndarë në tre skeda kryesore dhe katër dytësore. Tre skedat kryesore ju mundësojnë të shfletoni kartelat dhe të zgjidhni imazhet, të specifikoni rregullimet dhe të aplikoni efekte.

Nga katër dytësoret, mund të shihni detajet e imazheve, ikonat(imazhet në formate më të vogla) dhe mund të vendosni parametra të personalizuar.

Shkarkoje | ImageCool

Continue Reading

filma

LaMP – mësoni gjuhët e huaja duke parë filma me anë të këtij programi

LaMP-user-interface-program-software

Një sistem i mirë për të përvetësuar gjuhët e huaja, është të përsosni përdorimin e gjuhës dhe për ta bërë këtë gjë të mundur ju vijnëë në ndihmë filmat me titra në gjuhën që po mësoni.

Në këtë mënyrë do të arrini të lidhni tingullin me shkrimin për secilën fjalë të përdorur dhe duke dëgjuar e lexuar në të njëjtën kohë do të përmirësoni ndjeshëm të folurën në atë gjuhë.

Në këtë drejtim ju vjen në ndihmë Lingual Media Player, ose më thjesht  LaMP,  program(software), i cili mund t’ju ndihmojë shumë.

LaMP është në fakt një program komplet falas dhe që mund ta përdorni pa asnjë limit dhe në të gjithë sistemet operative Windows(32-bit ose 64 bit), dhe ju mundëson parjen e filmit nga PC-ja juaj ose nga Youtube dhe shfaq titra, në gjuhën origjinale dhe në gjuhën që dëshironi.

 Programi ka një pamje të thjeshtë dhe intuitive, ashtu siç munda ta shihni edhe në imazhin e artikullit.Nëse filmat i shihni nga PC-ja direkt atëherë duhet ti tregoni programit ku i keni titrat, në këtë mënyrë do ti zgjidhni dhe vendosni në program.

Përsa i përket videove nga Youtube, mund të zgjidhni nga titrat që propozon vetë ky i fundit ose ti tregoni adresën URL nga ku ti lexojë këto titra. Për filmat që i kanë vetë titrat nuk duhet të bëni rregullime pasi i merr në mënyrë automatike.

Pastaj nëse nuk i gjeni këto titra dhe keni njohuri të mjaftueshme për ti bërë vetë, ky program jua mundëson këtë gjë.Lamp është i disponueshëm edhe në një version online,dmth pa e shkarkuar dhe instaluar por rezulton të jetë edhe më i limituar.

per ta shkarkuar programin shperndaje artikullin në rrjetet sociale të treguara dhe menjëherë do të hapet vijimi i artikullit.

[sociallocker]

Për shkarkim klilo >>> | LaMP

Për websitin zyrtar>>> | LaMP

[/sociallocker]

Continue Reading

Trending