Connect with us

Artikuj Sociale

Gara e motocross-ve në Tiranë me 8 mars 2015

gara motokros 8 mars ecatypikcom

Gara e motocross-ve në Tiranë me 8 mars 2015

 • Vendi: Surrel/Tiranë
 • Kordinatat e pistës: N 41.332570° E 19.899722°
 • Gjatësia: 640 m
 • Distanca nga qendra e qytetit: 7.8 km
 • Numri maksimal i garueve: 20 garues
 • Karburanti më i afërt: 2.5 km
 • Hapja e Bivouac: e diel, 8 mars 2015, ora 8:00
 • Si mbërrihet: merr KML file
 • Regjistrimet mbyllen në: 6 mars 2015

axhenda

Oraret e ditës së garës.

 • Ora 8:00 – Hapja e vendparkimit të garuesve. (maksimumi për çdo garues një sipërfaqe 3m x 6m)
 • Ora 9:00 deri 10:00 – Regjistrimi, dokumentacioni dhe marrja e numrave.
 • Ora 10:00 deri 10:30 – Prova të lira.
 • Ora 10:40 deri 11:00 – Prova të lira.
 • Ora 11:10 deri 12:00 – Prova të lira me kohëmatje.
 • Ora 12:20 deri 12:30 – Gara kualifikuese e parë. (grupi 1)
 • Ora 12:50 deri 13:00 – Gara kualifikuese e dytë. (grupi 2)
 • Ora 13:30 deri 13:45 – Gara e zonës së dytë.
 • Ora 14:30 deri 14:50 – Gara finale.
 • Ora 15:30 – Ceremonia e ndarjes së çmimeve.
harta e gares motocross 8 mars 2015

harta e gares motocross 8 mars 2015

formula e garës

Provat e lira me kohëmatje do të bëhen individuale me dy xhiro piste për çdo garues.

Koha e xhiros më të mirë do të vlejë në llogaritje.

Caktimi i grupeve për garat eleminatore:

Grupi i parë eleminator, maksimum 10 pilotë, përbëhet nga kohët: 1/3/5/7/9/11/13/15/17/19

Grupi i dytë eleminator, maksimum 10 pilotë, përbëhet nga kohët: 2/4/6/8/10/12/14/16/18/20

Gara kualifikuese e parë me pilotët e grupit të parë: 8 minuta plus dy xhiro të pistës.

Pesë vendet e para kualifikohen për garë finale. Vendi i gjashtë deri tek i fundit, zhvendosen për në garën e zonës së dytë.

Gara kualifikuese e dytë me pilotët e grupit të dytë: 8 minuta plus dy xhiro të pistës.

Pesë vendet e para kualifikohen për garë finale. Vendi i gjashtë deri tek i fundit, zhvendosen për në garën e zonës së dytë.

harta e gares motocross 8 mars 2015
harta e gares motocross 8 mars 2015

Gara e zonës së dytë: 13 minuta plus dy xhiro të pistës.

Pilotët pjesëmarrës janë pilotët e dy garave të para dhe të pakualifikuar për garën finale.

Rezultati do të percaktojë vendin e 11-të deri tek i fundit.

Gara finale: 20 minuta plus dy xhiro të pistës

Pilotët pjesëmarrës janë pilotët e dy garave të para të kualifikuar për garën finale.

Rezultati do të percaktojë vendin e parë deri tek vendi i dhjetë.

Shënim

Përcaktimi i vendeve në start do të jetë sipas kohës personale të matur.

Koha më e mirë zgjedh vendin e startit; koha e dytë e deri në fund vazhdon rradhën e zgjedhjes.

Per me teper vizitoni websitin zyrtar, duke klikuar ketu klikuar ketu amf-al

 

Artikuj Sociale

Ura e Frëngut në Gjorm – Vlora Albania

Ndodhet afër fshatit Gjormë dhe ka shërbyer për qarkullimin dhe komunikimin e banorëve të fshatrave, që ndodhen në bregun e majtë të lumit Shushicë.

Ajo është urë e tipit me dopjo qemer me harkun në formë lundre dhe me dy dritare shkarkuese. Arkitektura e urës i është përshtatur terrenit shkëmbor ku është ndërtuar, duke u harmonizuar me peizazhin natyror.

Muratura e saj është e ndërtuar me gur kave të lidhur me llaç gëlqere. Në vitin 2015 kjo urë i është nënshtruar një ndërhyrjeje restauruese nga DRKK Vlorë.

burimi i lajmit

Continue Reading

Artikuj Sociale

Kalaja dhe plazhi i Bashtoves pastrohet dhe pergatitet per sezonin veror

kalaja e vil-bashtoves8-keshtjella-e-bashtoves-vile-gose-kavaje-ecaty-com

Eshte i fresket fare lajmi qe po ju japim ne vijim, pasi vetem pak dite me pare kalaja dhe plazhi i Bashtoves jane pastruar per ti dhene fillimin nje sezoni turistik sa me te denje per per hijeshine e natyres qe mbart zona e kalase dhe ajo perrreth saj.

Ta mbajme paster

Djemte dhe vajzat e Ecovolis kane bere nje pastrim dhe nje nisme te bukur pasi duke e pastruar i kane dhene turistit nje shkak me shume per ta vizituar ate zone.

Per ata qe nuk e dine akoma, kalaja e Bashtoves gjendet 1km para grykederdhjes se lumit shkumbin.

Per tju dhene nje ide sa me te qarte ajo ndodhet dhe midis Spillese dhe Divjakes.

Per te shkuar atje mjafton te dilni nga rruga kryesore SH4 ne Gose qe ndodhet midis Kavajes dhe Rrogozhines, ndiqni rrugen e plazhit, pra per ne perendim dhe shkoni pothuajse ne fund. Pra Nje kilometer para derdhjes se lumit Shkumbin ne bregdet. Pikerisht aty ndodhet kalaja e Bashtoves.

Tani te rikthehemi te pastrimi, thame qe eshte nje nisme e bukur por kesaj nisme duhet ti bashkohet dhe miresjellja e turistit me natyren, te mos e beje pis por ta mbaje paster.

Vetem ne kete menyre do te kemi gjithnje nje ambjent mikprites duke u miresjellje me natyren

ecovolis

Continue Reading

Artikuj Sociale

Pipza – ja si behet nje strument muzikor

pipzat

Nuk e di sa nga ju mund ta njohin këtë strument që do ju tregoj në vijim.

Bëhet fjalë për një strument muzikor që mund ta quajmë fyell ose popullorshe pipëz që nëse jeni të zanatit mund të krijoni muzikë dhe të imitoni këngët e që ju pëlqejnë.

E veçanta e këtij strumenti është se mund ta bëni fare mirë edhe ju vetë, si i thonë llafit <beje mire beje vete>

Nuk ka asnjë shpenzim për të bërë përveçse kohës suaj që do i kushtoni për ta bërë. Ju duhet pikë së pari të dilni në natyrë, të gjeni ndonjë kërcell gruri të njomë ose kallami të vogël fare dhe të keni me vete ndonjë brisk ose ndonjë mjet tjetër prerës

strumente muzikore

pastaj sju mbetet gjë tjetër vetem se të videon në youtube që ju tregon se si ta bëni duke klikuar këtu ose klikoni mbi imazh

Si te beni nje pipez ose fyell

Continue Reading

Trending