Connect with us

Shqip

Rregjistroni programet online për ti parë në një moment të dytë -falas!

vcast ecatypikcom

Shumë herë do të keni dashur të shihni një film në tv por në atë kohë kur trasmetohej ju nuk mundeshit ta ndiqnit për ndonjë arsye(ishit në punë,ishit në xhiro etj).

Nëse dëshironi të rregjistroni një program nga televizionet për ta parë në një moment tjetër mund ta bëni falë shërbimeve online që bëjnë këtë shërbim për ju.

icon-registraEshtë rasti i VCAST.it që ju bën të mundur rregjistimin e programeve të preferuara nga ju, duke ju dhënë komandat në dorë për të zgjedhur datën, orën dhe kanalin e trasmetimit dhe ju programoni rregjistrimin.

Pasi eventi ka kaluar ju mund të hyni në akountin tuaj dhe të shkoni në programimet që keni bërë dhe të shihni programin e rregjistruar kur ta dëshironi ju. VCAST ka tre zgjedhje për akount. Mund të zgjidhni midis FREE(falas), PREMIUM dhe PREMIUM+ (këto dy të fundit me pagesë)

Por ju mund të përdorni fare mirë versionin falas që ju mundëson rregjistrimin deri në 16 orë me një format mp4 480P që është qualitet DVD-je (nëse doni HD duhet të kaloni në versionin premium)

Në versionin falas keni një larmi kanalesh që shkojnë deri në 70 ku keni në dispozicion dhe një guidë kanalesh me programet dhe oraret se çfarë trasmetojnë kështu mund të zgjidhni më lehtë se çfarë të rregjistroni.

Për të përdorur shërbimet e vcast për të rregjistruar programet tuaja mjafton të rregjistroheni në websitin zyrtar duke klikuar në lidhjen në vijim.   Kliko ketu VCAST

Shqip

Visit Sazan island in Albania

sazan albania visit ecaty vlore

Welcome to Vlora 😍

The name of the island of Sazan is mentioned since ancient times, starting from the VI century p.e.s. named SASON.

During the Middle Ages the island passed into Venetian possession. In modern times along with the Ionian Islands of Greece it was conquered by England.

During the Balkan Wars, Greece occupied the island. The decisions of the Conference of Ambassadors in London in 1913 forced him to withdraw from Sazani.

During World War I the island was occupied by Italy. The war of Vlora in 1920 made it possible for them to withdraw from Vlora, but they still kept Sazani under rule, until 1943, when Albania was occupied by the German Nazis. On October 21, 1944 the island was liberated by the Albanian National Liberation Army and since then it is part of the integrity and sovereignty of the Albanian state.

During the Cold War, Sazani, together with the Pasha Limani naval base in Orikum, Vlora, became one of the key points of the Soviet and Albanian Red Army in the Mediterranean. From the time of Julius Caesar until the Second World War, a number of naval battles took place on the coast around the Gulf of Vlora, as a result of which several ships were sunk.

SAZAN -ALBANIA

A part of underwater relics such as amphorae and other objects have been recovered by Albanian archaeologists and are exhibited in the National Historical Museum and the Archaeological Museum in Durrës. During the Cold War, the island of Sazan served as a naval military base where mainly cruise ships, coastal artillery, etc. were stationed.

During that period the island was inhabited by about 10 thousand inhabitants who were mostly relatives of the officers serving on the island.

During the Cold War, the island of Sazan together with the bay of Vlora were considered the most difficult front for the People’s Army in case of war.

For this reason the people serving on the island received special treatment from the government of that time.

The text on English is a copy of the following text in Albanina language, automatically translated. For the source of the article in Albanian language click here

Continue Reading

dasma

Receta Gatimi Shqiptare – Bakllavaja – ja si bëhet -4k video

Festat e fundvitit sapo kanë kaluar por është e pamundur për Shqiptarët që ti kalojnë festat pa gatimet e traditës.

Janë receta tipike që përdoren kryesisht për festat e fundvitit por asgje nuk ndalon askënd për ti përgatitur këto krenari kombëtare në artin e guzhinës, edhe në ditë festive të ndryshme.

Po të përmendim disa prej tyre, si Shëndetlie, Byrek, Gjel deti dhe përshesh, Bakllava etj, gjithkush do të thoshte, që do ti dëshironte çdo javë, në mos edhe çdo ditë.

Pikërisht këtu më qëndroni!

Shija e tyre unike do të preferohej gati edhe çdo ditë, por përgatitja e tyre shpeshherë kërkon pak punë dhe kohë. Ky është rasti i Bakllavasë.

Për recetën me përbërësit ka me shumicë duke kërkuar në google, por ajo që ju sugjerojmë në vijim, është një video që tregon pikërisht përgatitjen, pra më saktë punimin si ndarjen e brumit dhe hapjen e petave, në video do të shihni skena që duken të përsëritura por është pikërisht procesi i punimit që kërkon përsëritje. Për ta parë videon në fjalë klikoni në vijim ose klikoni këtu

Continue Reading

embelsira

Receta Gatimi Shqiptare – Shëndetlie – Si bëhet

Janë të shumtë recetat tradizionale Shqiptare për festat e fundvitit dhe për të njëjtën recetë tradizionale ka mënyra të ndryshme të të gatuarit që ndryshon shpeshherë edhe nga qyteti në qytet, apo nga fshati në fshat.

Recetat e gatimit tradizionale janë Gjeli detit me përshesh, Byreku(me gjizë, me mish, me spinaq etj), Tava te ndryshme(çdo vend i vogël ka traditën e vet), ëmbëlsira: Bakllavaja, Shëndetlie.

Pikërisht për këtë të fundit kemi sot një recetë dhe mund ta shikoni duke klikuar në imazh.

Gezuar festat e fundvitit dhe nje vit sa me i mbare ky qe po vjen!

Continue Reading

Trending