Selfie më i arrirë për vitin 2014

100-clone-selfie

100-clone-selfie

Viti 2014 mund të etietohet nga dikush si viti zyrtar i fotografive selfie: ka pasur nga ato për oskar, personale dhe profesionale.Subjekti në foto nuk duhet të jetë patjetër fotomodel/e por mjafton të jetë kushdo që i bën foto vetes dhe në bazë të situatës, vendit apo eventit, foto bëhet pak a shumë e “famshme” .

Kështu është rasti i selfistit për të cilin flasim në vijim.

100-clone-selfie
100-clone-selfie

Timothy LaBranche është një zyrtar i një kompanie ajrore JetBluee dhe ka menduar shumë para se të bëjë selfin e tij të famshëm. Një ditë të tetorit ai shkoi në punë një orë përpara dhe duke gjetur një avion të parkexhuar dhe në pritje për tu mbushur me pasagjerë, ai mendoi se mund ta mbushte vetë të tërë avionin.

Ja kështu pra që në mënyrë virtuale ia arriti qëllimit.Me një Canon 6D, një objektiv 17-40mm f/4 L dhe aplikacionin EOS remote në celular të lidhur me anë të funksionit wi-fi me aparatin, filloi të shkrepte fotografi.

Shkrepi plot 100 fotografi dhe më pas iu deshën edhe 5 orë post-produksioni për të arritur të realizonte idenë e tij. Thotë që ka punuar edhe me zmadhime deri në 500% për tu kujdesur për detaijin më të vogël.

Një gjë më ka mbetur pishman thotë Timothy, që nuk munda ta bëja me rroba të ndryshme për çdo vend ulje pasagjeri, në këtë mënyrë do të kishte qenë edhe më origjinale si foto, por koha nuk ishte në krahun tim tha ai.

Ju si thoni a është kjo foto një selfie e realizuar vërtet bukur?

Lini një Përgjigje