Foto e ditës: Shqiponja ndjek lejlekun.

owen deutsch

owen deutsch

 Të gjithë fotografët ëndërrojnë të bëjnë një foto që mund të qëllojë një herë në jetë, një foto nga ato që të thonë isha me fat që isha në momentin e duhur, në vendin e duhur dhe bëra foton më të rrallë që ekziston në botë dhe që s’është fotografuar ndonjëherë më parë.
Nuk ka rëndësi nëse është një foto që ka si objekt njerëz apo natyrën, mjafton të jetë një foto e rallë që jo çdokush ka fatin ta bëjë.

Në foton që ju tregojmë  Owen Deutsch, qëlloi në vendin e duhur në kohën e duhur dhe shfrytëzoi rastin për të bërë këtë foto mbresëlënëse. Foto është shkrepur në liqenin e dhelprës(Fox lake) në Illinois:

Në fotografi shihet qartë një shqiponjë në ndjekje të një lejleku.

“Kjo shqiponjë po ndiqte lejlekun për ta larguar nga vezët e saj që kishte aty në afërsi dhe jo sic mund të imagjinohet. Në këtë rast Shqiponja po mbronte vetëm çerdhen e saj.

Fotografi shpjegon se po të kishte dashur shqiponja ta ndiqte si pre lejlekun, ky i fundit do të kishte përfunduar me kohë në kthetrat e shqiponjës edhe shumë kohë përpara se kjo foto të shkrepej.

Diçka tjetër që bie në sy është edhe madhështia e kësaj foto, përveçse e rrallë po edhe e bukur si “kompozim”.

Fluturimi i të dy shpendëve me krahët e hapur në maksimum tregon një bukuri të rrallë të shfaqur në këtë fotografi.

Lini një Përgjigje