Artikujte rinj

10 gjërat që nuk duhet ti thoni fotografit tuaj!

10 gjërat që nuk duhet ti thoni fotografit tuaj!

Ndonjëherë ose më shpesh se ndonjëherë, pra shpeshherë ndodh që dikush ndërhyn në zanatin e tjetrit dhe i duket vetja më profesionist edhe pse nuk ka dhënë asnjë provë që di të bëjë të paktën ndonjë gjë fillestare të  atij zanati…të tjerë pretendojnë gjëra që nuk qëndrojnë as në tokë e as në qiell. Të tjerë i kërkojnë pikturë, fotografit e gjëra të tjera si këto.

Për të dhënë disa shembuj ju paraqisim disa imazhe me disa skena që ndodhin zakonisht nën këtë aspekt.  këto “këshilla” jepen për t’ju sensibilizuar me këtë fenomen por jo që mos të flisni fare me fotografin.

Përkundrazi me fotografin duhet të flisni(gjithashtu edhe fotografi me ju) në mënyrë shoqërore, pra duke mos dhënë “urdhra” por duke u këshilluar me njëri-tjetrin për një arritje sa më të bukur të shërbimit fotografik dhe ju kujtoj të jeni sa më natyral dhe të qeshur kur bëni fotografi në mënyrë që të përcillet edhe në foto.

gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_10 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_9 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_7 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_6 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_5 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_4 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_3 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_2 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_1 gjera_qe_nuk_duhet_ti_thoni_kurre_fotografit_ecaty_com_8

Related articles

  • Kamera e vogël apo kamera e madhe kush është me profesionale?

    Shumë diskutime lindin mbi këtë temë dhe ndonjëherë në mënyrë të gabuar cilësojnë se e vogla është më e mirë se e madhja apo e kundërta. Le ta themi pa shumë retorika se të dyja rastet janë të vërteta ose të gabuara(varet nga këndvështrimi). Lindja e diskutimeve është një e mirë se vë në provë […]

  • Si të përdorni shpejtësinë e shkrepjes?!

    Shpejtësia e Shkrepjes(SHUTTER SPEED) Sa shpejt aparati juaj hap dhe mbyll ekspozimin e sensorit. Sa më tepër të qëndrojë hapur aq më shumë dritë hyn në sensor dhe e kundërta ndodh sa më pak të rrije hapur.  shpejtësia e shkrepjes        Zakonisht përdoret për: 1/4000 sek                            të ngrirë objekte shumë të shpejtë 1/2000 sek                            të […]

  • 75 gjera qe duhet te mesoni mbi fotografine!

    Një fotograf profesionist që të jetë i tillë duhet të ketë mbi supe eksperienca të ndryshme dhe realizime të shumëllojshme dhe me teknika të ndryshme. Këto teknika nuk mësohen të gjitha në një ditë, por duhet kohë, punë dhe pasion. Kohë për të mësuar teknika por edhe sjellje që e bëjnë fotografin të denjë për […]

Leave a Reply

Kalendari i artikujve

Maj 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Studio Ristyle – Ju ben te enderroni!