Gëzuar Pashkët të gjithë besimtarëve Orthodokse

gezuar pashket_1

Pashka (ose pashkët) është kremtimi më i madh i kalendarit liturgjik të Kishës Katolike dhe të kishave të tjera të krishtera që kremtojnë Ringjalljen e Jezusit të Nazaretit ndodhur, sipas Besëlidhjes së Re, tre ditë pas vdekjes së tij në kryq.

Java para Pashkëve është quajtur Java e Shenjtë, dhe ajo përmban Tri Ditët e Pashkëve, që përfshijnë Të Enjten e Shenjtë, që përkujton Darkën e Fundit, Të Premten e Shenjtë, që përkujton kryqëzimin dhe vdekjen e Jezusit. Në krishtërimin perëndimor, Sezoni i Pashkëve, fillon të dielën e Pashkëve dhe zgjat shtatë javë, duke i dhënë fund me ardhjen e ditës pesëdhjetë. Në Orthodhoksi, sezoni i Pashkës fillon ditën e Pashkës dhe përfundon me ardhjen e ditës së dyzetë, festën e Ngritjes.

[slider interval=”3000″ controls=”true” bullets=”true” wrap=”true”] [slide title=”Vuajtjet e Krishtit” image=”http://www.ecaty.com/wp-content/uploads/2015/04/gezuar-pashket_1.jpg” active=”active”/] [slide title=”Krishti i kryqezuar” image=”http://www.ecaty.com/wp-content/uploads/2015/04/gezuar_pashket_2.jpg”/] [slide title=”Vezet e kuqe qe simbolizojne gjakun e Krishtit” image=”http://www.ecaty.com/wp-content/uploads/2015/04/gezuar_pashket_veze_te_kuqe.jpg”/] [/slider]

Lini një Përgjigje