Artikujte rinj

Teknika fotografimi-si të bëni një foto-portret të shkëlqyer?!

Teknika fotografimi-si të bëni një foto-portret të shkëlqyer?!

Kemi filluar çdo të martë t’ju servirim ndonjë teknike të re fotografimi për t’ju ndihmuar të përparoni në teknikën tuaj të të bërit foto. Kjo guidë dhe teknikat që vihen në pah këtë herë ndihmojnë një fillestar ti afrohet me tepër profesionistit duke ndjekur rregullat që këto të fundit përdorin.

Për të bërë një foto portret të arrirë nuk mjafton vetëm të keni aparatin dhe të shkrepni foton, por duhet të dini se çfarë duhet dhe çfarë nuk duhet në asnjë mënyrë të përjashtoni nga kuadrati i pozës.

Nëse ju do të bëni një portret pa ndjekur këto rregulla, foto që keni shkrepur do të dallohet menjëherë që është foto amatoriale.

Teknika është fare e thjeshtë dhe rregullat janë dy:

Një pjesë e artikullit është e fshehur, për ta lexuar mjafton ta shpërndani ose të bëni like në një nga rrjetet sociale të treguara dhe artikulli do t’ju shfaqet menjëherë i plotë

 

[sociallocker]

Në imazh shihni një trup të vizatuar dhe disa linja të kuqe e të jeshile,

 • Linjat e kuqe ju tregojnë se si nuk duhet ta bëni një foto
 • Linjat jeshile ju tregojnë si si bëhet një foto e arrirë dhe profesionale.

Portrait-Photography-Cropping-Cheat-Sheet-ku-nuk-duhet-te-prisni-foton-qe-mos-dale-e-shemtuar-teknika-fotografimi-ecaty-com

Free portrait photography cropping guide

Ja si NUK duhet te fotografoni nje portret

Crop Guidelines for Portrait Photography

ja nje shembull se si nuk duhet te beni nje fotografi

na ndiqni here pas here dhe do te vendosim artikuj te tjere per t’ju ardhur ne ndihme[/sociallocker]

Related articles

 • Pse është fotografimi me hapjen e diafragmës, mënyra më e mirë për fotografi dasmash?

  “Profesionistët e vërtetë shkrepin manualisht.” (jo gjithmonë…ose më mirë jo komplet manual) Nëse dëshironi të bëheni fotografë profesionistë mënyra më e mirë është të mësoni dhe praktikoni. Shumë forume apo website që flasin mbi fotografinë do tju tregojnë artikuj që përmbajnë rregullat kryesore dhe kjo do të thotë se në shumë website do të gjeni…

 • Si të përdorni shpejtësinë e shkrepjes?!

  Shpejtësia e Shkrepjes(SHUTTER SPEED) Sa shpejt aparati juaj hap dhe mbyll ekspozimin e sensorit. Sa më tepër të qëndrojë hapur aq më shumë dritë hyn në sensor dhe e kundërta ndodh sa më pak të rrije hapur.  shpejtësia e shkrepjes        Zakonisht përdoret për: 1/4000 sek                            të ngrirë objekte shumë të shpejtë 1/2000 sek                            të…

 • 5 sjellje që do t’ju bëjnë fotograf profesionist!

  Artikullin e sotëm më tepër se teknikë do ti quaja sjellje të mirëfillta që ndihmojnë për t’u bërë fotograf profesionist…Sepse në fotografi nuk mjafton të dish vetëm rregullat dhe ti zbatosh një për një por ndonjëherë  ose shpeshherë ndihmon dhe morali dhe sjellja me të cilët bëhet puna e fotografit. 1. Ju e njihni aparatin…

Leave a Reply