ikeni vene veroret studioristylephotography

ikeni vene veroret studioristylephotography

Gezuar diten e veres. Apo te pranveres?

Përse quhet dita e verës kur festohet në pranverë? Mos ndoshta më parë ndahej viti në vetëm dy stinë për të lehtësuar gjërat? Ndoshta po,ndoshta e ndanin vitin në dimër dhe behar(verë). Si traditë për ditën e verës lidhen verore tek duart, këmbët, gishtat, apo në qafë. Por jo të gjithë e bëjnë këtë traditë në të njëjtën datë. Disa e venë me 1 mars dhe disa me 14 mars.
çfarë janë veroret?
– Veroret janë dy fije, njëra me ngjyrë të bardhë, tjetra me të kuqe, të dyja të spërdredhura me njëra-tjetrën.
Bëhen me gjatësinë  e duhur dhe vendosen tek këmbët,duart,gishtat apo edhe në qafë. Vendosen zakonisht një ose tre të tilla ku të dëshironi. Që nga dita që vihen mbahen të paktën 3 ditë dhe pastaj mund ti hiqni dhe ti vendosni në një degë trëndafili, që kur të vijnë dallëndyshet ti marrin dhe të bëjnë fole me ta. Ose mund ti mbani më tepër se 3 ditë, mund ti hiqni kur shihni ndonjë dallëndyshe që tregon ardhjen e pranverës.
Po ju i keni vënë veroret? Kur i veni? – apo se përdorni këtë traditë?

Lini një Përgjigje